Uručeno 440 rešenja o sufinansiranju poljoprivredne proizvodnje

BUJANOVAC, 7. jul 2017. – Opština Bujanovac ove godine je obezbedila 23 miliona dinara u nameri da pomognemo razvoj poljoprivrede.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovo što radimo danas predstavlja pilot projekat. Ukoliko se on pokaže ozbiljnim obećavamo da ćemo naredne godine najmanje da udvostručimo budžetska sredstva za ovu namenu – rekao je Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac, u velikoj sali bujanovačkog Doma kulture, gde je danas 440 poljoprivrednih proizvođača potpisalo rešenja o dodeli opštinskih subvencija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kamberi je, tom prilikom, istakao da su svojom zainteresovanošću za subvenciona sredstva potvrdili da su svesni da je razvoj opštine Bujanovac moguć kroz poljoprivredni razvoj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– To ćemo i da podržimo, kao i razvoj lokalnog biznisa – poručio je Kamberi.
Jedna od korisnika opštinskih subvencija, Vera Zafirović iz sela Srpska Kuća, koja živi sa ćerkom, zetom i dvoje unučadi, kaže da je, kao nosilac poljoprivrednog gazdinstva, uz pomoć opštine, kupila traktorsku prskalicu i plastenik za povrtarsku proizvodnju.

– Jeste da sam rođena 1940. godine, ali se još uvek ne predajem. Volim da radim i tako će da bude. Svi u kući smo vredni. A ponajviše moj unuk Vukašin Stefanović, koji studira poljoprivredni fakultet – ponosna je Vera.

Pčelarstvo je jedna od četiri poljoprivredene oblasti, čiji razvoj pomaže lokalna samouprava. Dejan Janjić, dugogodišnji pčelar iz Bujanovca konačno je uspeo da kupi deo neophodne opreme. Zahvalan je opštini Bujanovac koja je, kako kaže, prepoznala razvojne vrednosti i značaj ove privredne grane.

Na ovogodišnji konkurs opštine Bujanovac za dodelu poljoprivrednih subvencija stigla je ukupno 451 prijava, od kojih je odlukom nadležne komisije, validno već pomenutih 440. Umesto predviđena 23.000.000, za isplatu subvencionih sredstava biće potrebno preko 31 milion dinara. U lokalnoj samoupravi planiraju da nedostajući novac obezbede od Vlade Srbije, resornog ministarstva i Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *