Policijska akcija ARES: I Bujanovčani među uhapšenima

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su od februra 2017. godine do početka juna omogućili nedozvoljeni tranzit od blizine državne granice Republike Srbije sa Republikom Bugarskom i nedozvoljeni smeštaj na teritoriji Beograda za veći broj ilegalnih migranata

BUJANOVAC, BEOGRAD, 17. juli 2017. (foto MUP Srbije) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečne istrage usmerene na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, na području Beograda, Jagodine i Bujanovca, uhapsili su petočlanu organizovanu kriminalanu grupu, saopštio je MUP Srbije.

U saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice uhapšeni su S. N.(1989), koji se sumnjiči da je organizator grupe, J. M. (1986), S. S. (1983) i K. B. (1979), dok je protiv V.N. (1981) podneta krivična prijava, jer se već nalazi u pritvoru.

ares (1)

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su od februra 2017. godine do početka juna omogućili nedozvoljeni tranzit od blizine državne granice Republike Srbije sa Republikom Bugarskom i nedozvoljeni smeštaj na teritoriji Beograda za veći broj ilegalnih migranata.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni, ilegalne migrante koji su na nedozvoljen način ušli na teritoriju Republike Srbije iz pravca Republike Bugarske, pronalazili preko NN lica nepoznatog državljanstva koje boravi na bugarskoj teritoriji.

Nakon toga, kako se sumnja, organizovan je prihvat ilegalnih migranata u blizini državne granice Republike Srbije sa Republikom Bugarskom, tranzit preko teritorije Srbije i privremeni smeštaj na teritoriji Beograda u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Policija je kod osumnjičenog pronašla oko sedam i po kilograma marihuane spakovane u 13 paketa, a na parceli pored porodične kuće u plasteniku pronađeno je 19 biljaka marihuane

Imovinska korist koju su ostvarivali članovi organizovane kriminalne grupe za izvršen tranzit ilegalnih migranata, kako se sumnja, kretala se od 280 do 350 evra po jednom ilegalnom migrantu, dok su za obezbeđivanje nedozvoljenog smeštaja članovi kriminalne grupe dobijali novčanu korist u za sada neutvrđenom iznosu.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pares (2)ripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su u Vranju B.G., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je kod osumnjičenog pronašla oko sedam i po kilograma marihuane spakovane u 13 paketa, a na parceli pored porodične kuće u plasteniku pronađeno je 19 biljaka marihuane.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su u na teritoriji Poliicjske uprave Vranje D.M. (1955) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Postoje osnovi sumnje da je D.M., oštećenu devojčicu poveo u šetnju, nakon toga stavio u krilo i dodirivao po telu.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su u Vranju N.S. (1959) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

ares (3)

Policija je priliko pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronašla lovačku pušku ručne izrade i polu-automatska pušku, za koje ne poseduje odobrenje izdato od strane nadležnih organa.

Takođe pronađena je i lovačka puška sa oružnim listom na drugo ime i 22 metka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su u Vranju S.A. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog, policija je pronašla dve puške, dva pištolja i 669 komada municije različitog kalibra, za koje nije posedovao odobrenja nadležnog organa.

ares (4)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, sproveli opsežnu akciju „Ares“, u okviru koje je uhapšeno 360 osoba, otkrivene tri laboratorije za prozvodnju marihuane, zaplenjeno 167 kilograma narkotika i veća količina oružja.

Stefanović je na konferenciji za novinare precizirao da je akcija, usmerena na suzbijanje kriminala, pre svega trgovine narkoticima, sprovedena, na osnovu višemesečnih istraga na teritoriji 27 opština i gradova Republike Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *