PREŠEVO: Na naplatnoj rampi postavljen prvi automoblski elektropunjač

Testiranje je pokazalo da odlično funkcioniše – saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije

PREŠEVO, BEOGRAD, 20. jul 2017.(foto: mgsi) – Na naplatnoj stanici „Preševo“, na granici sa Makedonijom, danas je sa radom počeo prvi uređaj za punjenje električnih automobila u Srbiji.

Testiranje je pokazalo da odlično funkcioniše – saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije.

U saopštenju se navodi da je ovo prvi od ukupno pet punktova na kojima će vozači elektroautomobila moći da “dopune” svoje vozilo, a svaki elektropunjač je poslednja generacija uređaja koja ujedno omogućava i besplatnu internet konekciju (WiFi).

Mihajlović je tim povodom istakla da je cilj bio da se ove letnje sezone privuče još više vozača na našu najznačajniju saobraćajnicu – Koridor 10

Instaliranje punjača za ekološke elektro-automobile na Koridoru 10 sprovodi se na inicijativu potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukturer Zorane Mihajlović, a u saradnji sa JP „Putevi Srbije“.

Mihajlović je tim povodom istakla da je cilj bio da se ove letnje sezone privuče još više vozača na našu najznačajniju saobraćajnicu – Koridor 10.

Prema njenim rečima, na ovim punjačima moguće je u isto vreme puniti tri automobila, a svuda gde je instaliran uređaj, dostupan je i besplatan internet. Vozači već mogu da računaju na besplatan internet na Koridoru 10 i na mestima na kojima nisu instalirani elektropunjači.

Internet signal je uveden na odmorištu “Jerina”, na auto-putu od Beograda ka Nišu kod isključenja za Smederevo, zatim na odmorištima „Šimanovci 1“ i “Šimanovci 2” (auto-put od granice sa Hrvatskom ka Beogradu u oba smera), “Feketić 1” i “Feketić 2” (auto-put od granice sa Mađarskom ka Beogradu u oba smera), ističe se u saopštenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *