Koridor 10: Počelo asfaltiranje i izgradnja naplatne rampe kod Srpske Kuće

Mašine su već stigle nadomak prvog nadvožnjaka, prema kome se radi i prilazni put u neposrednoj blizini bujanovačkog pravoslavnog hrama Sv. apostoli Petar i Pavle

BUJANOVAC, 21. jul 2017. – Inteziviranje radova na deonici Koridora 10, između Srpske Kuće i Levosoja, u opštini Bujanovac, kao da potvrđuju nedavnu najavu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović da ova međunarodna saobraćajnica treba da bude završena do kraja 2017. godine.

20170720_175504

Ovih dana uporedo je započeto asfaltiranje budućeg autoputa od Srpske Kuće.

Mašine su već stigle nadomak prvog nadvožnjaka, prema kome se radi i prilazni put u neposrednoj blizini bujanovačkog pravoslavnog hrama Sv. apostoli Petar i Pavle.

Osim na tom kapitalnom objektu putne infrastrukture istovremeno se izvode građevinski radovi i na drugom nadvožnjaku, pored urušenog mosta na u blizini bivše klanice „Jugokop“, kao i prilaznom putu pored nekadašnjeg „Integrala“.

20170720_175117_Burst01

Završetkom tog nadvožnjaka, koji istovremeno premošćuje i reku Južnu Moravu, napokon će saobraćajnu vezu sa ostatkom sveta dobiti prekomoravska sela u opštini Bujanovac. Pored radova na trasi autoputa prema Makedoniji, građevinci su započeli izgradnju buduće naplatne rampe kod Srpske Kuće.

Uz to, obavlja se i regulacija rečnog korita prema putnoj trasi Koridora 10 u dužini od oko 8 kilometara, tako da bi deo pored Bujanovca uskoro trebalo da poprimi izgled keja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *