Musliju kažnjen po prijavi Agencije za borbu protiv korupcije

U registru Agencije nema podataka o imovini predsednika NSA i skupštine Bujanovca, ali to, kako piše na njenom sajtu, ne znači da on nije podneo izveštaj

Bujanovac, 27. juli 2017. – Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, kažnjen je po prihavi Agencije za borbu protiv korupcije kojoj nije dostavio izveštaj o imovini iako je kao funkcioner to bio dužan da učini, ekskluzivno saznaju Bujanovačke od izvora iz beogradskog Prekršajnog suda koji mu je izrekao kaznu.

Ovaj sud je osudio Muslijua sa 40 dana zatvora jer nije platio kaznu od 40.000 dinara od pre dve godine.

Njemu je sud ostavio rok od tri dana, za plaćanje kazne koja je izvršna, što je Musliju zbog kratkog roka ocenio kao pritisak na njega.

Musliju je albanskim medijima potvrdio da je kažnjen ali nije precizirao zbog čega.

Mediji su spekulisali da se radi o kazni zbog isticanja albanske zastave, ali je to demantovano iz beogradskog Prekršajnog suda.

Tanjug je takođe preneo informaciju da Musliju ima nekoliko prijava u tom sudu iz oblasti saobraćaja.

U registru Agencije nema podataka o imovini predsednika NSA i skupštine Bujanovca, ali to, kako piše na njenom sajtu, ne znači da on nije podneo izveštaj.

Međutim, Bujanovačke su prošle godine u ovo vreme pisale o imovini lokalnih funkcionera, kada smo utvrdili da je Musliju poslednji put predao izveštaj 2011. godine.

Tada je imao platu od 91.940 dinara kao šef parlamenta, i automobil marke „golf 3“. Musliju, prema tim podacima, nije imao štedne uloge u bankama ni bilo kakvu nekretninu na svoje ime.

U ovom tekstu navedeno je da ni mnogi drugi lokalni funkcioneri nisu bili ažurni po ovom pitanju.

Taj tekst možete videti na linku:

Imovinske karte: Bujanovački funkcioneri krše Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *