Dan dijaspore na trgu u utorak

Osim prezentacije proizvoda ovoga kraja, posetioci će moći da do 23 časa pogledaju i umetničke radove autora iz bujanovačke i preševske opštine, koji će, takođe, biti izloženi na centralnom trgu

BUJANOVAC, 28. jul 2017. – Pod pokroviteljstvom predsednika opštine Buajnovac Šaipa Kamberija, 1. avgusta, na bujanovačkom Karađorđevom trgu biće održan Dan dijaspore.

Prema programu ove manifestacije, objavljenom na fejsbuk stranici opštine Bujanovac, kabinet predsednika Kamberija od 10 do 13 časova biće otvoren za građane koji žive u dijaspori.

Pola sata pre posete izložbenim štandovima sa lokalnim proizvodima na gradskom trgu, koja je najavljena za 20 časova, rezervisano je za prijem gostiju.

bujanovactrg_

Lokalni privrednici će na trgu izložiti svoje proizvode

Osim prezentacije proizvoda ovoga kraja, posetioci će moći da do 23 časa pogledaju i umetničke radove autora iz bujanovačke i preševske opštine, koji će, takođe, biti izloženi na centralnom trgu.

Za to vreme, tačnije od 20,30 do 22,30 časova, posetioce će zabavljati članovi lokalnih kulturno-umetničkih društava “Jehona”, “Glas doline” i “Orlovi”.

U okviru programa planiran je i monolog Dževata Nimanija, kao i nastup specijalnog gosta – muzičkog benda.

Dan dijaspore, 1. avgust, kako piše na fb stranici opštine Bujanovac, ima tendenciju da preraste u tradicionalnu opštinsku manifestaciju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *