Marko Đurić o oslobađanju Lirima Jakupija

Novo oslobađanje Jakupija svih optužbi, pet godina posle oslobađanja optužbe za terorističke akte na jugu Srbije počinjene 2003. godine, samo je još jedna poruka kojom se potvrđuje i neuspeh međunarodne zajednice

BUJANOVAC, BEOGRAD, 28. juli 2017.(foto tanjug, Tanja Valić) – Pravosudni organi na KiM su, oslobađanjem Lirima Jakupija zvanog Komandant Naci, još jednom potvrdili da su instrument u rukama politike, kaže se u  pisanoj izjavi koju je Marko Đurić, šef vladine kancelarije za KIM.

Odluka da se na slobodu puštaju optuženi teroristi za počinjene zločine, pokazuje da u našoj južnoj pokrajini nema pravde ni za srpske, ali ni za albanske žrtve terora takozvanih OVK i OVPMB

– Društvo na KiM će biti u ozbiljnoj vrednosnoj i bezbednosnoj krizi dok god ulicama budu slobodno šetali šefovi kriminalnih i paravojnih klanova, a demokratizacija i multietničnost će biti samo mrtvo slovo na papiru – naveo je Đurić.

– Novo oslobađanje Jakupija svih optužbi, pet godina posle oslobađanja optužbe za terorističke akte na jugu Srbije počinjene 2003. godine, samo je još jedna poruka kojom se potvrđuje i neuspeh međunarodne zajednice da na KiM napravi društvo zasnovano na vladavini prava – istakao je Đurić i dodao:

– Odluka da se na slobodu puštaju optuženi teroristi za počinjene zločine, pokazuje da u našoj južnoj pokrajini nema pravde ni za srpske, ali ni za albanske žrtve terora takozvanih OVK i OVPMB, i da je Srbe na KiM dozvoljeno ubijati – naveo je Đurić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *