Sredinom septembra preko novog „Govedarskog“ mosta

U toku su radovi na hudroizolaciji i izgradnji prilaznih saobraćajnica, tako da, će ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, novi most biti  pušten u saobraćaj za oko mesec i po dana

BUJANOVAC, 1. avgust 2017.- Vozila iz Žuželjice, Ljiljanca, Žbevca, Košarna, Bogdanovca, Božinjevca, Bujanovačkog jezera i drugih  prekomoravskih naselja opštine Bujanovac, koja više od  dve godine idu zaobilaznim putevima, uskoro će dobiti dugo očekivanu vezu sa Bujanovcem i ostatkom sveta.

Naravno, i pešaci više neće morati da rizikuju prelazeći preko oštećenog mosta kog nekadašnjeg „Jugokopa“.

Novi most preko JužnaeMorave, čuja je izgradnja počela u oktobru prošle godine, u neposrednoj blizini starog „Govedarskog“ mosta, prema saznanju „Bujanovačkih“, trebalo i da bude završen  do sredine septembra ove godine.

most1

Izgradnja počela oktobra prošle godine

Predstavnici konzorcijuma izvođača radova na deonici Koridora 10 od Srpske Kuće do Levosoja kažu da će će ovaj infrastrukturni objekat, ujedno i nadvožnjak iznad trase autoputa, biti prvi pušten u saobraćaj, u odnosu na ostale mostove i nadvožnjake.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je tokom prošlonedeljnog obilaska trase poručila da će sa svojim timom nastaviti da na svakih 15 dana obilazi to gradilište

U toku su radovi na hudroizolaciji i izgradnji prilaznih saobraćajnica, tako da, će ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, novi most biti  pušten u saobraćaj za oko mesec i po dana.

A prolongiranja rokova, ukoliko cela deonica od 8,06 kilometara treba da bude završena do novembra, ne sme biti.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je tokom prošlonedeljnog obilaska trase poručila da će sa svojim timom nastaviti da na svakih 15 dana obilazi to gradilište kako bi se uverila da će radovi biti završeni u ugovorenom roku  i zatražila od izvođača da ubrza tempo i angažuje još radnika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *