Restrikcije vode neizbežne

Ukoliko postoji mogućnost za izgradnju izvorišta na toj lokaciji, onda bi, realizacijom ovog poduhvata, Trnovac dobio vodu, što bi uslovilo rasterećenje gradskog vodovoda

BUJANOVAC, 2. avgust 2017. –  Problemi u vodosnabdevanju domaćinstava u bujanovačkoj opštini nastavljaju se i u avgustu.  

Stabilizaciji  situacije u ovom sušnom periodu  bitnije ne doprinose ni  restriktivne mere u isporuci vode za piće.

U lokalnoj samoupravi  ukazuju  na neophodnu solidarnost u trošenju vode po svim naseljenim mestima koja su priključena  na vodovodni sistem o kojem brine JP “Komunalac”.

U lokalnoj samoupravi  ukazuju  na neophodnu solidarnost u trošenju vode po svim naseljenim mestima koja su priključena  na vodovodni sistem o kojem brine JP “Komunalac”

Zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić priznaje da je lokalna samouprava suočena sa brojnim pritužbama građana zbog prekida u isporuci vode.

-Pritužbe stižu sa svih strana. Naložoli smo „Komunalcu“ da solidarno svima isporučuje vodu.

U cilju dugoročnog rešavanja ovog problema razmišljamo o angažovanju beogradske „Vodotehnike“, čiji bi stručnjaci ispitali prostor u aluvijalnoj ravni iznad Trnovačke reke, iznad Strukarske mahale u Velikom Trnovcu.

Ukoliko postoji mogućnost za izgradnju izvorišta na toj lokaciji, onda bi, realizacijom ovog poduhvata, Trnovac dobio vodu, što bi uslovilo rasterećenje gradskog vodovoda – kaže Arsić.

Novo izvorište trebalo bi da se izgradi i u selu Žbevac.

Borivoje Lazić, Nevena Jović




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *