Mladi u Bujanovcu u potrazi za boljim provodom

Bujanovački tinejdžeri ne kriju da je noćni provod u njihovom gradu monoton i da zabavu radije pronalaze u susednom Vranju

Pišu: Nevena JOVIĆ i Borivoje LAZIĆ

BUJANOVAC, 5. avgust 2017. – Mladi u Bujanovcu,u potrazi za boljim noćnim provodom,odlaze u Vranje jer u svom gradu osim nekoliko kafića nemaju nikakvu zabavu, pokazuje mini istraživanje Bujanovačkih.

Prošlog vikenda,u novootvorenoj vranjskoj diskoteci Drama sreli smo mnoge naše sugrađane. Ovde u Bujanovcu jedini provod uveče je beskrajno sedenje u kafiću, priznaju Aleksandra Stojiljković (16) i Anđela Spasić (17).

Ove dve tinejdžerke dodaju da u centru sede u jednom kafiću, a da „u diskoteke izbegavaju da izlaze zbog čestih skandala“:

Diskoteke nas ne privlače. Noćni provod u Bujanovcu je sve samo ne i zanimljiv, konstatuju one.

mladi1

Vukašin, Nemanja, Miloš i Dejan

U njihovom društvu našao se i Dejan Janjić (30), koji podseća da je ranije postojalo znatno više klubova i kafića u Bujanovcu i da je provod bio mnogo bolji i zanimljiviji

Nešto stariji tinejdžeri, Vukašin Jović (19), Nemanja Ristić (19) i Miloš Ristić (21), slažu se sa našim prethodnim sagovornicama, ističući da bolju zabavu pronalaze u vranjskim klubovima.

U njihovom društvu našao se i Dejan Janjić (30), koji podseća da je ranije postojalo znatno više klubova i kafića u Bujanovcu i da je provod bio mnogo bolji i zanimljiviji.

Na pitanje šta im nedostaje u Bujanovcu da bi im raspust bio zanimljiviji, naši sagovornici su jednoglasni:

Koncerti, kulturna dešavanja, izložbe, pozorišne predstave i još nekoliko kafića i klubova!

Podsetimo da je leskovački Centar za razvoj juga Srbije nedavno objavio istraživanje o kulturnim potrebama mladih Albanaca, Srba i Roma u tri opštine juga Srbije, čije rezultate možete videti OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *