Građani više ne moraju na šalter po izvode i državljanstvo

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je tim povodom da „država konačno postaje servis građana, a šalteri i papirologija prošlost“

BUJANOVAC, BEOGRAD, 7 avgust 2017. (foto Ozon.rs)– Građani Republike Srbije više neće morati da obilaze šaltere i čekaju na izdavanje izvoda iz matične knige rođenih i državljanstva.

Na osnovu Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji, koga su danas potpisali potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, uspostavlja se elektronska evidencija o državljanima Srbije, tako da  će od danas početi proces upisa podataka iz Knjige državljana u Centralni registar.

Stefanović je rekao da građani više neće morati da čekaju na šalterima za uverenje o državljanstvu, a i državni organi koji prikupljaju neophodna dokumenta umesto njih moći će da te podatke provere istog trenutka uvidom u Centralni registar.

Ružić je istakao da se uspostavljanjem elektronske evidencije o državljanima Srbije pojednostavljuje rešavanje zahteva građana koje imaju prema upravi.

Ružić je istakao da se uspostavljanjem elektronske evidencije o državljanima Srbije pojednostavljuje rešavanje zahteva građana koje imaju prema upravi

On je ponovio da nema više donošenja izvoda, uverenja i drugih nepotrebnih dokumenata koja su već u bazi, već će ovlašćeni državni službenik uvidom u Centralni registar proveriti sve podatke koji su mu neophodni za odlučivanje.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je tim povodom da „država konačno postaje servis građana, a šalteri i papirologija prošlost“.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *