Pokret Vatra: Vreme je za razmenu teritorija

Došlo je vreme za rešavanje pitanja istočnog Kosova razmenom teritorija, da se jednom za svagda reši pitanje Srba i albanaca na Balkanu“, izjavio je Kadriju

BUJANOVAC, 8. avgust 2017. (naslovna foto: Luginapres)- Kuštrim Kadriu, lider Pokreta Vatra (Ognjište) iz Gnjilana izjavio je da je došlo vreme za razmenu teritorija između Srbije i Kosova, prenosi portal Presheva.com.

Kadriu je rekao da bi razmena tri opštine sa severa Kosova za Bujanovac, Preševo i Medveđu dugoročno rešilo probleme između Srbije i Kosova.

Kushtrim_Kadriu

Razmena uslov za mir: Kadriu (foto Wikipedia)

„Došlo je vreme za rešavanje pitanja istočnog Kosova razmenom teritorija, da se jednom za svagda reši pitanje Srba i albanaca na Balkanu“, izjavio je Kadriju.

Prema njegovim rečima, ovakve predloge srpskoj javnosti nameću i pojedini srpski političari.

„U situaciji kada su Leposavić, Zvečan i Zubin Potok na severu Kosova pod kontrolom Srbije, nema stabilnosti na Balkanu. Zato je logično da ove opštine budu zamenjene za tri na jugu Srbije u kojima većinu čine Albanci“, rekao je Kadriu.

On je dodao da politiku razmene teritorija mora da vodi Priština uz podršku međunarodnog faktora, što je uslov za dugoročni mir na Balkanu.

U protivnom, smatra Kadriu, „Kosovo će izgubiti i sever Kosova, ali i istočno Kosovo“.




One thought on “Pokret Vatra: Vreme je za razmenu teritorija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *