Bujanovački pčelari bez štanda na Sajmu u Vranju

Nećemo imati svoj sajamski štand, ali ćemo organizovano posetiti ovu manifestaciju sa najvaljenim velikim brojem učesnika, tako da nećemo imati potrebe da putujemo na beogradski sajam pčelarstva

BUJANOVAC, 14. avgust 2017.Udruženje pčelara „Polen 2012“ iz Bujanovca počelo je pripreme za odlazak na Prvi sajam pčelarstva koji će biti održan u Vranju 16. septembra 2017. godine – rekao je „Bujanovačkim“, Zarije Mitić, predsednik  tog udruženja.

-Nećemo imati svoj sajamski štand. Mi u Bujanovcu smo sitni proizvođači i nema zainteresovanih za nastup, otkriva Mitić.

-Ali ćemo zato organizovano posetiti ovu manifestaciju sa najvaljenim velikim brojem učesnika, tako da nećemo imati potrebe da putujemo na beogradski sajam pčelarstva koji se održava na Tašmajdanu u oktobru.

Uputili smo poziv našim saradnicima iz Makedonije i sa Kosova i Metohije da zajedno odemo u Vranje. Sa njima imamo potpisan ugovor o prekograničnoj saradnji – podseća Mitić i poziva sve pčelare iz bujanovačkog kraja da zajedno posete predstojeću sajamsku manifestaciju u Vranju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saradnja sa Makedoncima

Očekuje se da će na Prvom sajmu pčelarstva, pored domaćih proizvođača, učestvovati izlagači iz Makedonije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

Organizatori sajma koga će, kako je najavljeno, otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede  Branislav Nedimović, su Savez pčelarskih organizacija Srbije i Grad Vranje, uz tehničku realizaciju vranjske Turističke organizacije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *