EKSKLUZIVNO: Još dva meseca za otkup svih akcija DIB-a

Novi vlasnik ima zakonski rok da do 13. oktobra malim akcionarima ponudi otkup akcija, a na njima je hoće li to da prihvate. A prema podacima CRHOV, na osnovu akcijskog kapitala cena jedne akcije iznosi…

BUJANOVAC, 15. avgust 2017. – „Sremska mlekara“, novi vlasnik Duvanske industrije Bujanovac (DIB), ima zakonski rok još dva meseca da otkupi akcije malih akcionara.

dib statistika

Podaci CRHOV

Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti (CRHOV), na osnovu vrednosti akcijskog kapitala svaka akcija vredi 2.400 dinara.

Ovo je samo predlog, koji ne mora biti uvažen, jer je svaki akcionar vlasnik akcija i on odlučuje da li će ih prodati ili ne – poručuje Tomić

Bogoljub Tomić, direktor ovog preduzeća podseća  da se sve akcije isplaćuju  u roku od šest meseci nakon potpisivanja ugovora sa resornim ministarstvom.

Naravno, sve zavisi od odluke vlasnika akcija.

Reč je o minimalnoj ceni akcije koju je većinski vlasnik obavezan da isplati u pomenutom šestomesečnom roku. Ako ponudi i više još bolje. Posle tog perioda cena akcija može biti i manja i veća – ističe Tomić.

Akcionari  o tome treba da prate obaveštenja brokerske kuće, angažovane od strane većinskog vlasnika.

boban bosa

Moj predlog akcionarima: Tomić

Tomić preporučuje svim akcionarima da iskoriste iskoriste  ovaj rok i razmisle o prodaji akcija.

Ovo je samo predlog, koji ne mora biti uvažen, jer je svaki akcionar vlasnik akcija i on odlučuje da li će ih prodati ili ne – poručuje Tomić.

Protekla su četiri meseca od prodaje Duvanske industrije Bujanovac (DIB) ADs obzirom da je kupoprodajni ugovor potpisan u Ministarstvu privrede 13. aprila 2017. 

Većinski vlasnik je  Sremska mlekara DOO Sremska Mitrovica, koja je za 686.774 evra kupila 57,93 odsto kapitala DIB, odnosno 19.656 akcija, dok je ostatak u vlasništvu malih akcionara.

Duvanska industrija Bujanovac, prema rečimaBogoljuba Tomića, ima oko 640 malih akcionara.

Prema podacima sa sajta Beogradske berze, ukupno je emitovano 33.939 akcija DIB.

Trenutna cena akcije DIB na Beogradskoj berzi  je 11.453 dinara, ali se njima ne trguje.

 




One thought on “EKSKLUZIVNO: Još dva meseca za otkup svih akcija DIB-a

  1. gradjanin

    Reagujem na Vas text a evo prodje mesec dana od 14 oktobra majave od otkupa besplatnih akcija.zaista mislim da je potrebno da istrazite sta se dogadja u vezi toga s postovanjem gradjanin

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *