CK Bujanovac: Akciji se odazvao 31 davalac krvi (foto)

Prema rečima saradnika za akcije u Crvenom krstu Bujanovac (CK), Damnjana Popovića, kome je današnje davanje krvi bilo 67. po redu, ovo je je šesta ovogodišnja akcija koju je bujanovački CK organizovao u saradnji sa  niškim Zavodom za transfuziju

BUJANOVAC, 22. avgust 2017. – U vanrednoj akciji dobrovoljnog davanja  krvi, koju je u svojim prostorijama organizovao  Crveni krst Bujanovac, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, prikupljena je trideset jedna jedinica krvi.

Bujanovčanin, Predrag Petrović, došao je među prvima da po 52. put daruje krv, uvek potrebnu u letnjim mesecima.

Kaže da se u dobrovoljne davaoce upisao još u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (JNA) i da se u poslednje vreme intezivnije odaziva na pozive.

Jedan od prvih davalaca u današnjoj akciji bio je i Ganče Lazarevski, radnik Crvenog krsta Bujanovac, koji je 23. put dao krv.

Zoran Đorđević, kojem je ovo 30. davanje, jedan je od nekoliko žitelja obližnjeg Levosoja, koji su, kako veli, organizovano došli da daju dragocenu tečnost, jer, kaže, „humanost mora da postoji.

Među Levosojčanima je i student Luka Nedeljković, sa tri dobrovoljna davanja, jednim više u odnosu na koleginicu Sanju Nedeljković, iz susednog Božinjevca.

U bujanovački Crveni krst  je stiglo i osmoro članova Humanitarnog udruženja „Koce Zaov“ iz Vranja, sa predsednikom Blagojem Kocićem.

Dobrovoljni davaoci organizovano su došli i iz Policijske stanice Bujanovac, na čelu sa načelnikom Goranom Savićem, koji je već 12 puta bio dobrovoljni davalac.

Prema rečima saradnika za akcije u Crvenom krstu Bujanovac (CK), Damnjana Popovića, kome je današnje davanje krvi bilo 67. po redu, ovo je je šesta ovogodišnja akcija koju je bujanovački CK organizovao u saradnji sa  niškim Zavodom za transfuziju.

Do kraja tekuće godine planirane su još dve redovne akcije, jedna u septembru, a druga u decembru.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *