Koordinaciono telo stipendira srednjoškolce

Dodeljene stipendije biće u mesečnom iznosu od 6.000 dinara za period školovanja od 01. oktobra do 31. decembra 2017. godine

BUJANOVAC, BEOGRAD, 29. avgust 2017. (foto:kt) – Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa objavila je konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola na području ove tri opštine za period školske 2017/2018. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti učenici prvog razreda srednje škole koji su u svim razredima od 5. do 8. razreda osnovne škole postigli odličan ili vrlo dobar opšti uspeh (od 3,50 do 5), odnosno učenici od 2. do 4. razreda srednje škole koji su u svim prethodno završenim razredima srednje škole postigli odličan ili vrlo dobar opšti uspeh (od 3,50 do 5) i koji su iz vladanja imali ocenu primerno (5).

Pravo konkurisanja imaju učenici sa državljanstvom Republike Srbije, sa prebivalištem na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, da su prvi put školske 2017/2018. godine upisali prvu, drugu, treću ili četvrtu godinu neke od srednjih škola obrazovanih odlukom Ministarstva prosvete Republike Srbije i da tokom prethodnog školovanja nisu ponavljali nijedan razred.

Stipendije dobijaju samo učenici koji u ovoj školskoj godini pohađaju srednje škole na teritoriji opština Preševo, Bujanovac, Medveđa, Leskovac, Lebane i Vranje

Dodeljene stipendije biće u mesečnom iznosu od 6.000 dinara za period školovanja od 01. oktobra do 31. decembra 2017. godine.

Ukoliko sredstva budu obezbeđena u budžetu za 2018. godinu Služba Koordinacionog tela će nastaviti stipendiranje do završetka školske godine.

Stipendije dobijaju samo učenici koji u ovoj školskoj godini pohađaju srednje škole na teritoriji opština Preševo, Bujanovac, Medveđa, Leskovac, Lebane i Vranje i u trenutku podnošenja molbe imaju prebivalište na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Rok za prijavljivanje na konkurs je od 01. do 15. septembra 2017. godine do 15:30 časova.

Opširnije o konkursu, kao i konkursne obrasce, zainteresovani mogu pronaći na internet stranici Koordinacionog tela www.kt.gov.rs




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *