Vulin:Vojni poligon u Vrtogošu do 2018. godine

BUJANOVAC, VRANJE, 29. avgust 2017 . – Vojni poligon u selu Vrtogoš, između Bujanovca i Vranja, će po završetku radova 2018. godine biti regionalni centar za obuku pripadnika Vojske Srbije, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom današnjeg obilaska vranjske kasarne „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ i poligona u Vrtogošu.

Kako prenosi Beta, Vulin je rekao da je uredjenje ovog poligona jedan od prioritetnih objekata na kome se trenutno radi na povećanju kapaciteta za obuku i nastavu pripadnika Vojske Srbije.

On je istakao da je u uredjenje poligona do sada je uloženo 59,7 miliona dinara, da bi trebalo da se uloži još 212 miliona dinara, kao i da je još oko 500.000 dolara donacija Sjedinjenih Američkih Država.

„Rok za završetak radova je 2018. godina, nakon čega će na poligonu moći da se vežba gadjanje iz svih pešadijskih kalibara do 12,7 milimetara, ali i gadjanje iz ručnih raketnih bacača“, rekao je Vulin.

Vulin je kazao da je predvidjeno da u Vrtogošu bude izgradjen i mini poligon za oklopno oružje.

Prema njegovim rečima, poligon u selu Vrtogoš koristiće se za obuku u okviru kapacitata vojne baze „Jug“ kod Bujanovca, koja je namenjena za obuku pripadnika Vojske Srbije za učešće u medjunarodnim mirovnim operacijama.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *