Bujanovački specijaliteti „zbrisani“ za 15 minuta na Danima Vranja

BUJANOVAC, 30. avgust 2017. –  Specijaliteti iz narodne kuhinje bujanovačkog kraja,  koje je Turistička organizacija Bujanovac (TOB) izložila na jučerašnjoj prezentaciji nacionalnih jela u okviru ovogodišnje manifestacije „Dani Vranja“ privukli su brojne posetioce.

I izgledom i ukusom, s obzirom da su specijaliteti izloženi na štandu Turističke organizacije Vranje, „zbrisani“ za petnaestak minuta tokom degustacije.

Turistička organizacija Bujanovac, kako kaže koordinatorka LjiljanaAndrić, bila je specijalni gost  na ovom  zaista impozantnom štandu sa raznim đakonijama, gde su, između tridesetak izlagača, izlagali poznati vranjski restorani, kao i tamošnje domaćice.

Zadovoljni smo nastupom i odnosom našeg domaćina Turističke organizacije Grada Vranja od koje smo na kraju dobili i zahvalnicu za učešće. Nesumnjivi ukus samse, presne pogače, solenog  zeljanika, lučenog pasulja, trljanice i slatkiša, još jednom je potvrdio dugu  tradiciju čuvene domaće narodne kuhinje.

20170829_180614 (1)

Iskoristila bih priliku da se zahvalimo restoranu “Ekskluziv 017” i poslastičari “Mladost” u Bujanovcu, koji su nam pomogli u pripremanju predstavljenih jela – kaže sagovornica “Bujanovačkih”.

Druženje predstavnika TOB sa učesnicima izložbe na „Danima Vranja“ nastavljeno je i na koncertu Željka Šašića, koji je usledio nakon prezentacije narodnih jela na Gradskom šetalištu.

.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *