U bujanovačkoj opštini 383 đaka prvaka

Škole u kojima se nastava izvodi na srpskom jeziku ove godine imaće 167 prvaka, dok ih je prošle bilo 190

BUJANOVAC, 30. avgust 2017. – Do početka nove školske godine ostala su dva dana, a svakao najuzbudljivije će biti deci koja prvu put sedaju u školske klupe.

Prema podacima Odeljenja za javne službe opštine Bujanovac, 1. septembra se očekuje da u osnovne škole na području opštine  pođe ukupno 383 đaka prvaka.

Svim prvacima u bujanovačkoj opštini prvog školskog dana biće uručeni besplatni rančevi, poklon Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa

Kako “Bujanovačke” saznaju, u četiri škole u kojima deca uče na srpskom nastavnom jeziku, u prvom razredu  školske 2017./18. godine biće 167 učenika.

Najviše u OŠ “B.Radičević” u Bujanovcu, 125, OŠ “B.Stanković” u Kleniku biće ih  20, u OŠ “D.Trajković” u Žbevcu 12 i OŠ “V.Karadžić” u Levosoju  10.

Prošle godine ove škole imale su blizu 190 prvaka.

Svim prvacima u bujanovačkoj opštini prvog školskog dana biće uručeni besplatni rančevi, poklon Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, dok će mališani rođeni kao treće dete u porodici, kao i deca  iz socijalno ugroženih porodica i učenici koji rade prema IOP programu dobiti i besplatne udžbenike.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *