Dobrodošlica za prvaka: Porast’o si čast ti svaka

Nakon upoznavanja uručene su im svečane dobrodošlice na kojima piše: „Nisi više tako mali, porast’o si čast ti svaka, svi smo jedva dočekali, tebe kao pravog đaka!“

BUJANOVAC, 1. septembar 2017. – Petoro  učitelja Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu danas je svečano dobilo novu generaciju đaka prvaka.

Ukupno  njih 105 raspoređeno je u pet odeljenja matične škole.

Još dvadesetoro njihovih vršnjaka školske 2017./18. godine sedeće u područnim odeljenjima  ove škole u  Rakovcu, Karadniku i Lopardincu.

Direktorka škole Gordana Zlatković poželela je svima dobrodošlicu, srećno i uspešno školovanje, dok su učenici 4. razreda za nove i najmlađe drugare priredili prigodan program.

Doza uzbuđenja primetna i  kod prvaka i kod roditelja, kao i njihovih najbližih koji su došli da ih doprate do učionica.

U odeljenju učiteljice Lidije Zdravković u đačke klupe među prvima su seli Mihajlo Tomić, Uroš Andrić, Demir Rašara, Andrej Tasić, i tako redom…

Nakon upoznavanja uručene su im svečane dobrodošlice na kojima piše: „Nisi više tako mali, porast’o si čast ti svaka, svi smo jedva dočekali, tebe kao pravog đaka!“

Reporteru „Bujanovačkih“ pričaju da pomalo znaju slova, neki ih pišu, znaju donekle da broje.

Vele da će to sve naučiti u školi  sa svojim drugarima i učiteljima.

Petar Stojković, na prvi školski čas došao je sa ocem Vladimirom.

Kaže da  mu se škola  sviđa i da ne brine jer će njegova sestra Natalija biti u njegvoj blizini. Ona je treći razred.

Nakon svečane dobrodošlice u holu škole preuzeo ga je učitelj Slađan Petrović, i sa ostalim đacima svog odeljenja poveo u učionicu.

A tamo, prava đačka atmosfera.

Učitelj već počeo sa propitivanjem. Prvaci, puni znanja, javljaju se da pokažu na „pametnoj tabli“.

Obećavaju da će biti odlikaši. Uglavnom su kupili knjige, oni koji nisu to će učiniti vrlo brzo, ili će ih dobiti na poklon.

Ipak, svi su dobili besplatne rančeve, poklon Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.  




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *