Škembijada: Pobednik Mice kuva iz hobija (FOTO)

BUJANOVAC, KRŠEVICA, 4. septembar 2017. – Bujanovčanin Stanimir Zdravković Mice koji  je, po oceni stručnog žirija na čelu sa predsednikom Nenadom Zafirovićem, direktorom Bivode, pripremio najbolju škembe čorbu i najukusniji specijalitet od škembića, sa neskrivenom skromnošću kaže da nije očekivao titulu apsolutnog pobednika ovogodišnje “Škembijade” čiji su Bujanovačke bile medijski sponzor.

-Sa uspehom sam nastupao na mnogim takmičenjima u pripremanju jela širom Srbije, kaže ovaj vozač u Hitnoj Doma zdravlja.

IMG_7269

Među mojim nastupima bila su i tri učešća na Srebrnom jezeru, kada sam kuvao riblju čorbu, u čemu imam zapažene uspehe. Zaista volim ovo da radim.

Presrećan sam kada poslujem u kuhinji. To mi je pravo zadovoljstvo.

Evo, dan uoči „Škembijade“ proveo sam u neophodnim pripremama osnovnog sastojka u pravljenju jela od škembića. To zahteva kulinarsku veštinu i posebnu pažnju – kaže Mice, kome je kulinarstvo hobi još od ranog detinjstva.

U svemu ga prati njegova unuka Nađa, koja je dedi juče pomagala i na svečanoj  ceremoniji uručenja nagrada za najbolje mastore u pripremanju jela od, sada već čuvenih, škembića.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *