Bivoda: Krv dao 91 dobrovoljac

Zoranu Zlatkoviću, zaposlenom u PS Bujanovac, koji dva puta godišnje daje krv, kako veli, iz humanih razloga, za one kojima je najpotrebnija, danas je bilo 23. davanje, a radnici Vesni Čolović, radnici “Bivode”, šesto

BUJANOVAC, 5. septembar 2017. – Desetoj letnjoj  akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju tradicionalno organizuje „Bivoda“ u Rakovcu kod Bujanovca, juče se odazvao 91 davalac iz redova VS, MUP, humanitarnih udruženja i građana.

Pripadnici  Vojske Srbije iz baze “Jug”, među prvima su stigli u “Bivodu”.

Njihov komandant,  potpukovnik Jovica Đorđević, sa ukupno 28 davanja, ističe da je ovo samo jedan od vidova produbljivanja saradnje sa “Bivodom” od koje su nasledili  slavu grada Bujanovca, čiji će iduće godini biti domaćini u crkvi Sv. apostola Petra i Pavla.

Desetar Vladan Gačić, koji dragocenu tečnost daje od  svoje 18. godine, danas je to učinio 27. put.

Zoranu Zlatkoviću, zaposlenom u PS Bujanovac, koji dva puta godišnje daje krv, kako veli, iz humanih razloga, za one kojima je najpotrebnija, danas je bilo 23. davanje, a radnici Vesni Čolović, radnici “Bivode”, šesto.

Kaže da se prvi put upisala u dobrovoljne davaoce kada su počele akcije u njenom preduzeću.

Radnik “Telekom Srbija” Aleksandar Veljković do sada je 71 put darovao krv.

Danas nije, a želeo je. Na lekarskom pregledu, koji prethodi davanju krvi, iz zdravstvenih razloga nije dobio potrebno “zeleno svetlo”. Bio je redovni davalac do 2014. godine, kada je imao složenu operaciju.

Od tada, evidencija u njegovoj knjižici, miruje. Nada se da će uskoro moći da nastavi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *