U Bujanovcu se osniva Privredni aktiv, a evo koje će ga firme činiti

Misija ovog tela je razmatranje privredne situacije i zajednički nastup pred državnim organima

BUJANOVAC, 14. septembar 2017. – Veterinarska stanica, Bivoda, DIB, Bujanovačka Banja, Megal, Gumoplastika i bujanovački Crveni krst u narednih nekoliko dana održaće inicijativni sastanak za osnivanje Privrednog aktiva, saznaju Bujanovačke.

Pokretač ideje je narodni poslanik Nenad Mitrović, koji za naš portal kaže da je misija ovog tela „razmatranje privredne situacije i zajednički nastup pred državnim organima“.

mitrovic nenad

Veliki problem cene komunalnih usluga: Mitrović

Konačni cilj je otvaranje novih poslova i novih radnih mesta, dodaje Mitrović.

Prema rečima Miodraga Milkovića, direktora Veterinarske stanice Bujanovac, firme osnivači predstavljaju takozvani realni sektor koji posluje po tržišnim principima sa ukupno preko 500 zaposlenih.

Milković i Mitrović objašnajavju da će Privredni aktiv biti otvoren za sva slična preduzeća, odnosno ona koja nisu na budžetu.

milkovic3

Ne pravimo paralelnu vlast: Milković

Za početak, pokušaćemo da rešimo problem cene komunalnih usluga, koje su nerealne. Samo Banja mesečno za iznošenje smeća plaća 200.000 dinara, i po tom osnovu je dužna Komunalcu 20 miliona, objašnjava Mitrović i dodaje da Banja ima samo dva kontejnera a naplaćujue joj se čišćenje javne površine.

-Ne pravimo paralelenu vlast, već samo želimo da državnim organima prenesemo svoje mogućnosti, ciljeve i ambicije – naglašava Milković.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *