PDD: Odluka o Privremenom organu u Preševu diskriminatorska

PDD saopštava da će protiv vladine odluke podneti tužbu Ustavnom sudu, ali i razmotriti zamrzavanje mandata svog poslanika Fatmira Hasanija u Skupštini Srbije

BUJANOVAC, PREŠEVO, 17. septembar 2017. (foto Titulli.com)- Odluka Vlade Srbije koja je imenovala Privremeni organ koji će voditi Preševo do vanrednih izbora, diskriminatorska je po Albance jer nije uvažen raspored snaga u parlamentu, stoji u saopštenju Partije za demokratsko delovanje (PDD).

Podsetimo da se na čelu Privremenog organa nalazi Šćiprim Arifi, nekadašnji predsednik opštine, dok je Ardita Sinani iz PDD, koja ga je posle smene marta ove godine nasledila na tom mestu, član tog tela. 

PDD saopštava da će protiv vladine odluke podneti tužbu Ustavnom sudu, ali i razmotriti zamrzavanje mandata svog poslanika Fatmira Hasanija u Skupštini Srbije.

„Manipulativna, tendenciozna i diskriminatorska odluka Vlade Srbije predstavlja klasično kršenje zakona. Zbog toga smatramo da je kontraproduktivno učešće predsednice opštine u privremenom organu“, stoji u saopštenju PDD u kome se dodaje da će o ovom slučaju stranka obavestiti diplomatske misije u Beogradu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *