VJT traži 40 godina za ubicu kod Turije

BUJANOVAC, VRANJE, 19. septembar 2017. – Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Gorana Petrovića (26), zbog dva ubistava  4. maja ove godine, na putu Bujanovac – Končulj, kod sela Turija, u bujanovačkoj opštini.

Petrović se tereti da je usmrtio nevenčanu suprugu J. I. (21) i njenu majku D. I. (42), dok je ranio jednogodišnju ćerkicu, o čemu su Bujanovačke prve izvestile javnost.

On je uhapšen sredinom juna nakon intenzivne potrage, a u hapšenju su učestvovale zajedničke snage Žandarmerije i Policijske uprave u Vranju.

Prema navodina Višeg javnog tužilaštva u Vranju, neposredno pre ubistva, Petrović je boravio u Nišu, i sa porodicom u kolima niških registarskih oznaka krenuo ka Kosovu.
Ubistvo se dogodilo u vozilu marke “Mercedes” na putu Bujanovac – Končulj, kod sela Turija.

Ova porodica poreklom je iz okoline Gnjilana, odnosno iz sela Ranilug i Pasjane.

Petrović je od ranije poznat organima reda na Kosovu, i zbog učinjenih dela skrivao se i živeo u Nišu.

Prema navodima Danijele Trajković, višeg javnog tužioca u Vranju, koje prenosi OK radio, tužilaštvo je u ovom slučaju podiglo optužnicu i protiv taksiste Saše Cvetanovića.

Trajkovićeva je podsetila da je protiv Petrovića optužnica podignuta zbog dva teška ubistva, nedozvoljeno držanje vatrenog oružja, kao i zbog neovlašćenog držanja opojnih droga.
Optužnica protiv Cvetanovića podignuta je zbog krivičnog dela pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Tužilaštvo je predložilo da se Petroviću izrekne jedinstvena kazna za sva dela u trajanju od 40 godina zatvora, a za Cvetanovića je predložena kazna u trajanju od dve i po godine. Petroviću je pritvor produžen, dok se Cvetanović brani sa slobode.

Dvostruko ubistvo u Turiji, ranjena devojčica




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *