Policija pojačano kontroliše saobraćaj

Poseban akcenat biće stavljen na kontrolu brzine, proveru alkoholisanosti vozača, kao i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa, saopšteno je iz MUP

BUJANOVAC, BEOGRAD, 21. septembar 2017. – Ministarstvo unutrašnjih poslova danas na putevima Srbije  realizuje  akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Poseban akcenat biće stavljen na kontrolu brzine, proveru alkoholisanosti vozača, kao i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa, saopšteno je iz MUP.

Današnja akcija se sprovodi u okviru projekta „Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama“, koji po drugi put organizuje Evropska mreža saobraćajnih policija (TISPOL),

U 2016. godini, na dan realizacije Projekta, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji nije poginula nijedna osoba, istaknuto je u pomenutom saopštenju

Projekat EDWARD (European Day Without a Road Deat) podržan je od strane Evropske komisije i njime se apeluje na sve građane da razmisle o rizicima sa kojima se suočavaju u saobraćaju, o rizicima koje mogu prouzrokovati drugim učesnicima u saobraćaju i na koji način mogu da smanje navedene rizike.

Projekat EDWARD se sprovodi sa ciljem da 21. septembar bude prvi dan na evropskim putevima bez poginule osobe u saobraćajnim nezgodama ili da broj poginulih i teško povređenih osoba bude što manji.

U 2016. godini, na dan realizacije Projekta, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji nije poginula nijedna osoba, istaknuto je u pomenutom saopštenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *