GP Preševo: Otkriven kokain vredan 300.000 evra

Tokom skeniranja vozila, tridesetdvogodišnji vozač, državljanin Republike Makedonije, uspeo je da pobegne sa lica mesta, što je stvorilo dodatnu sumnju da je u automobilu nešto skriveno

paketi kokaina Presevo 24 09

PREŠEVO, 25. septembar 2017.(foto:U.carina) – Na izlazu graničnog prelaza Preševo, carinici su, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo dva kilograma kokaina izuzetne čistoće, saopštila je Uprava carina.

Droga je otkrivena u “mercedesu” bugarskih registarskih oznaka koji se iz Belgije kretao ka Makedoniji.

Zahvaljujući iskustvu carinika koji su tokom razgovora sa vozačem prepoznali nekoliko rizičnih faktora, poput rute kojom se kretao, a koja predstavlja jedan od glavnih pravaca za šverc kokaina iz zapadne u istočnu Evropu, sumnjivi automobil je upućen na dodatni pregled mobilnim skenerom.

Tokom skeniranja vozila, tridesetdvogodišnji vozač, državljanin Republike Makedonije, uspeo je da pobegne sa lica mesta, što je stvorilo dodatnu sumnju da je u automobilu nešto skriveno.

Analizom slike sa skenera uočene su određene nepravilnosti, pa su demontažom kasete za dokumenta ispred suvozačkog sedišta, u fabričkoj šupljini, pronađena dva paketa droge oblepljena crnom izolir trakom.

automobil u kojem je otkriven kokain na Presevu 24 09

Odmah je urađen test zahvaljujući opremi kojom za te svrhe raspolaže carinska služba, a koji je pokazao da je reč o 1.812 grama kokaina izuzetne čistoće.

Kako se vrednost kilograma čistog kokaina kreće oko 80 hiljada evra, a za uličnu prodaju on se razblažuje tako da od kilograma može da se dobije i do 4, vrednost ove zaplene je okvirno procenjena na iznos od preko 300.000 evra.

Droga je, zajedno sa automobilom u kome je otkrivena i ličnim dokumentima vozača, predata policiji u dalju nadležnost, navedeno je u pomenutom saopštenju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *