Bivoda i srpske firme na sajmu u Prištini

Radimo na uklanjanju barijera, lobiramo za efikasnije poslovanje i lakše povezivanje privrednika, otvaramo vrata biznisu, kako bi privrednici radili ono što najbolje umeju – proizvodili, stvarali nove vrednosti, pronalazili kupce, širili tržište

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 27. septembar 2017. (foto: pks i fb) – U Prištini je danas otvoren Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, na kome učestvuje oko 100 srpskih privrednika predstavnika 34 kompanije, članice PKS, u nameri da dogovore poslove, sklope ugovore i nađu nova tržišta.

Jedna od njih je i Privredno društvo za proizvodnju i promet mineralne vode i osvežavajućih napitaka “Bivoda” iz Rakovca kod Bujanovca.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, je prilikom otvaranja sajma rekao da je ovo treća godina zaredom da PKS vodi svoje članice na ovaj Sajam u Prištini.

On je podsetio da je prve godine bilo tridesetak srpskih privrednika, a sada ih je oko stotinu.

– Radimo na uklanjanju barijera, lobiramo za efikasnije poslovanje i lakše povezivanje privrednika, otvaramo vrata biznisu, kako bi privrednici radili ono što najbolje umeju – proizvodili, stvarali nove vrednosti, pronalazili kupce, širili tržište”, rekao je Čadež.

Predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju istakao je da je Sajam još jedan dokaz da budućnost regiona treba graditi na ekonomskoj saradnji i razvoju.

“Sama činjenica da na sajmu u Prištini ima više od 100 firmi, da se govori na svim jezicima regiona, jasno ukazuje na značaj dijaloga i ekonomske saradnje”, rekao je Grdžaliju.

Ističe da su “junaci moderne regije” upravo poslovni ljudi koji gledaju u budućnost i to je, kako smatra, garancija perspektive regiona.
Privrednici koji izlažu na sajmu očekuju uspešne poslove i nove poslovne partnere, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Ovaj tekst nastao je u okviru projekta koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *