Ružić: Na jugu Srbije samo jedan zdravstveni inspektor

Prema podacima u Srbiji jedan inspektor dolazi na 1.200 građana, a u Evropi na 780 građana, saopšteno je iz resornog ministarstva

BUJANOVAC, BEOGRAD, 30. septembar 2017. (foto:mduls) – U Pčinjskom i Jablaničkom radi samo jedan zdravstveni inspektor, u Nišavskom okrugu takođe.

Imamo situacije da na lokalnom nivou, jedan inspektor obavlja poslove četiri različite inspekcije, što je neodrživo – izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Prema podacima u Srbiji jedan inspektor dolazi na 1.200 građana, a u Evropi na 780 građana, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ta činjenica, smatra Ružić, ukazuje na potrebu za kadrovskim obnavljanjem kako bi inspekcijske službne radile u skladu sa strategijom vlade za borbu protiv sive ekonomije i u interesu privrede i građana Srbije.

„Očekujem da sledeća godina bude godina optimizacije, a ne racionalizacije koja je kod nekih postala eufemizam za otpuštanje.

Mislim da se sada otvara nova epoha u kojoj ćemo na optimalan način zapošljavati u onim službama, pa i u inspekcijskim, da bismo postigli ciljeve koji su potrebni i vladi i građanima“, rekao je Ružić.

Ministar je naglasio da je važno da građani i privrednici ne shvataju rad inspekcijskih službi kao kažnjavanje, jer oni sada imaju i savetodavnu funkciju.

Rad inspekcijskih službi je u funkciji bezbednosti svih građana. Inspekori nisu neprijatelji, oni rade u interesu svih nas- rekao je Ružić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *