Deca iz vrtića kod Kamberija: I ja hoću da budem predsednik

Gostovanje mališana nije prošlo bez dečje znatiželje, pa je jedan od dečaka predsednika pitao je li i on išao u vrtić kada je bio mali, na šta je dobio potvrdan odgovor, propraćen širokim osmehom

20171006_101157_Burst01

BUJANOVAC, 6. oktobar 2017. – Mališani bujanovačke Predškolske ustanove „Naša radost“, sa svojim vaspitačicama i direktorom Milovanom Alesićem, danas su posetili predsednika opštine Buajnovac Šaipa Kamberija, koji je za sve njih, u predsedničkom kabinetu, priredio svečani prijem.

Druženje najmlađih sugrađana i prvog čoveka opštine povodom Dečije nedelje, zaslađeno je ponuđenim slatkišima.

Deca su nakon toga, oslobođena prvobitne treme, sa radošću i ushićenjem, svom domaćinu poklonila niz prelepih recitacija.

20171006_100219

Koliko su bili oduševljeni pokazuje i njihovo interesovanje za predsedničku funkciju.

Na pitanje da li bi poželeli da budu predsednik opštine, skoro svi su horski odgovorili da im je želja kada porastu da budu predsednici.

Naravno, bilo je i ređih izuzetaka, koji su rekli da žele da budu doktori, mada ponajviše devojčice.

20171006_101030

Gostovanje mališana nije prošlo bez dečje znatiželje, pa je jedan od dečaka predsednika pitao je li i on išao u vrtić kada je bio mali, na šta je dobio potvrdan odgovor, propraćen širokim osmehom.

Prijem kod predsednika opštine Bujanovac, upriličen je petog, ujedno i završnog programskog dana u okviru obeležavanja tradicionalne Dečje nedelje, koje je počelo 4. oktobra.

20171006_101108

Deca iz PU „Naša radost“, uključujući i onu iz područnih odeljenja, zajedno sa vaspitačima i roditeljima, pripremili su bogat program, sa zanimljivim aktivnostima.

Dečja nedelja se održava u oktobru svake godine, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *