OFER: Protokol za zaštitu dece

Po rečima Kenana Rašitovića, izvršnog direktora OFER, kampanju su pokrenuli UNICEF i „Užički centar za prava deteta“, uz finansijsku podršku Evropske unije

BUJANOVAC, 6. oktobar 2017. – U organizaciji bujanovačkog Omladinskog foruma za edukaciju Roma (OFER) održan je prvi inicijativni sastanak za pokretanje zagovaračke kampanje za donošenje Posebnog protokola za zaštitu dece od svih oblika nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Po rečima Kenana Rašitovića, izvršnog direktora OFER, kampanju su pokrenuli UNICEF i „Užički centar za prava deteta“, uz finansijsku podršku Evropske unije.

– Cilj ovog, ali i nardenih sastanaka predstavnika svih institucija i organizacija civilnog društva je promocija nulte tolerancije prema nasilju nad decom.

Započeta kampanja biće sprovedena u 20 opština, uključujući i Bujanovac. Pored ove, svakako će biti i drugih aktivnosti usmerenih na zaštitu dece – kaže Rašitović.

Kampanja će trajati do početka iduće godine, kada se očekuje donošenje Posebnog protokola za zaštitu dece. OFER će biti jedan od saradnika na pomenutom programu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *