Bujanovac dobio novi Plan generalne regulacije

S obzirom da se izmene i dopune Plana generalne regulacije odnose na gusto izgrađen prostor na malim parcelama, gde se malo ostavlja mogućnosti za izgradnju, mi smo se trudili i, mislim da smo u tome uspeli, da se nijedan privredni objekat ne ruši, a da dobijemo i saobraćajnicu

BUJANOVAC, 7. oktobar 2017.Bujanovac je dobio izmenjeni i dopunjeni plan generalne regulacije, čija primena već može da počne.

Njegovo sprovođenje odobrila je lokalna skupština na svom petom redovnom zasedanju.

Pre toga izmenjeni i dopunjeni plan je, u skladu sa zakonskom procedurom, bio na jednomesečnom javnom uvidu, odakle je aranđelovačkom „Infoplanu“, obrađivaču ovog značajnog dokumenta, po rečima Marije Paunović Milojević,
rukovodioca radnog tima, pristiglo preko 25 primedbi građana.

– Uvažene su sve primedbe, zakonski okvir i predložena rešenja. S obzirom da se izmene i dopune Plana generalne regulacije odnose na gusto izgrađen prostor na malim parcelama, gde se malo ostavlja mogućnosti za izgradnju, mi smo se trudili i, mislim da smo u tome uspeli, da se nijedan privredni objekat ne ruši, a da dobijemo i saobraćajnicu – obrazložila je Paunović, odgovorni urbanista na izradi Plana.

Naručilac izrade Izmene i dopune plana generalne regulacije Bujanovca, čiji je nosilac lokalna samouprava, je bujanovačko Javno preduzeće Direkcija za izgradnju , koje je krajem prošle godine ušlo u proces statusnih promena.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *