Veterani OVPMB traže od ZUJE da na posao u TV Bujanovac vrati njihovog člana

Veterani OVPMB traže da se Samet Iseni, bivši pripadnik ove oružane formacije, vrati na posao u TV Bujanovac čiji je većinski vlasnik Vranjanac Zoran Veličković

BUJANOVAC, 7. oktobar 2017. (foto Presheva.com) – Udruženje bivših boraca Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB) reagovalo je zbog otkaza koji je na TV Bujanovac dobio Samet Iseni, nekadašnji pripadnik ove oružane formacije.

Iseni je dobio otkaz sa obrazloženjem da su prestale potrebe za njegovim angažovanjem na poslovima marketinga.

Reakciju je objavio portal na albanskom Presheva.com:

Sa dubokim ogorčenjem smo dobili vest da je bez ikakvog razloga i proizvoljno, bivši vojnik OVPMB-a Samet Iseni otpušten sa TV Bujanovac, zbog čega smo veoma zabrinuti!

Ovaj i slični slučajevi nikako ne doprinose međuetničkim odnosima u našoj opštini.

Umesto povećanja broja zaposlenih, dešava se suprotno. Zahtevamo od opštinskih organa i od direkcije RTV Bujanovac da preduzmu konkretne korake za povratak na posao Sameta Isenija“, stoji u saopštenju Udruženja bivših boraca OVPMB.

OVPMB je bila oružana formacija Albanaca na jugu Srbije koja se krajem 2000. godine sukobila sa državnim snagama bezbednosti u ovom regionu.

Sukob je okončan sredinom naredne godine uz posredovanje NATO i međunarodne zajednice.

Iseni je bio službenik TV Bujanovac, a zaposlen je pre sedam godina, kada je ovu kuću vodio Sevdail Hiseni kao kadar PDP Jonuza Muslijua.

Od pre nekoliko meseci većinski vlasnik TV Bujanovac je Zoran Veličković, koji je i vlasnik RTV Vranje.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *