Rahim Salihi: Bujanovac na Biznis forumu sa turskim privrednicima

Poseta predsednika Turske Srbiji biće prilika da opština Bujanovac privrednicima te zemlje predstavi svoje potencijale i privuče investitore

BUJANOVAC, 9. oktobar 2017.Delegacija opštine Bujanovac učestvovaće u utorak na Biznis forumu sa turskim privrednicima koje predvodi predsednik Turske Redžep Taip Erdogan, potvrdio je za Bujanovačke Rahim Salihi, šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, koji će predvoditi opštinsku delegaciju.

-Kamberi će, na Biznis forumu u utorak u hotelu Hajat u Beogradu, razgovarati sa turskim privrednicima zainteresovanim za ulaganje u Bujanovac, kojima će predstaviti naše potencijale i spremnost na saradnju, kaže Salihi.

Na pitanje o kakvim potencijalima se radi, Salihi kaže da su to, pre svega, zemljište koje je u vlasništvu opštine, razne olakšice, ali i pogoni zatvorenih fabrika koje su u vlasništvu države kod koje postoji volja da ih ustupi potencijalnim investitorima.

-Predstavićemo i ponudićemo sve ono što je u našoj nadležnosti, precizira Salihi.

On dodaje da je susret sa turskim privrednicima organizovala Privredna komora Srbije preko svoje kancelarije u Bujanovcu.

Predsednik Turske i delegacija te zemlje u ponedeljak uveče stiže u dvodnevnu posetu Srbije.

Opština Bujanovac već nekoliko godina sarađuje sa turskom Agencijom za razvoj TIKA, a podsetićemo da su kompanije iz Turske najveći investitori u Vladičinom Hanu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *