Bujanovac na Poslovnom forumu Srbije i Turske: Razgovori koji daju nadu

Turski privrednici već duže vreme jug zemlje vide kao pogodno mesto za investiranje. Bujanovac nastoji da konkretizuje saradnju sa turskim biznismenom, koja ima za cilj otvaranje  novih radnih mesta – naglasio je Kamberi

BUJANOVAC, BEOGRAD, 11. oktobar 2017. ( foto:fb) – Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi predvodio je delegaciju bujanovačke opštine na Poslovnom forumu Srbija–Turska  hotelu Hajat u Beogradu, kome je prisustvovalo blizu 150 privrednika iz Turske i 170 iz Srbije.

Delegaciju Turske, koja u utorak i sredu boravi u Srbiji, predvodi predsednik te zemlje Redžep Taip Erdogan, u pratnji nekoliko ministara i blizu 150 privrednika iz te zemlje.

Kamberi je na svojoj fejsbuk stranici napisao da početni kontakti sa turskim privrednicima predstavljaju dobar korak prema  ekonomskom razvoju i potencijalnim investicijama za budućnost.

Turski privrednici već duže vreme jug zemlje vide kao pogodno mesto za investiranje. Bujanovac nastoji da konkretizuje saradnju sa turskim biznismenom, koja ima za cilj otvaranje  novih radnih mesta – naglasio je Kamberi.

Predsednik bujanovačke opštine podseća da je Poslovnom forumu Srbija–Turska, pored turskog predsednika Erdogana, prisustvovalo preko 140 privrednika iz Turske.

Kamberijev šef kabineta Rahim Salihi rekao je za Bujanovačke da su „utisci sa foruma odlični i da pružaju nadu“:

-Posebno imajući u vidu da smo razgovarali sa trojicom privrednika koji već imaju investicije na jugu- u Nišu, Leskovcu i Vladičinom Hanu. Razmenili smo kontakte i dali im pripreljene informacije o potencijalima opštine Bujanovac, kaze Salihi.

Salihi dodaje da postoji veliko interesovanje turskih ulagača za jug Srbije, pre svega zbog Koridora 10 i činjenice da im je ovaj deo Srbije bliži od severa.

Turci sve to posmatraju strateški, a nama je sada potrebna podrška Vlade Srbije, pre svega oko ustupanja zatvorenih fabrika, odnosno njihovih hala, koje su u vlasništvu države, naglašava Salihi.

Opština Bujanovac već ima saradnju sa turskom Agencijom za razvoj TIKA. 

Podsećamo i da je Tanžu Bilgić, ambasador Turske u Srbiji, avgusta prilikom posete opštini najavio pomoć Bujanovcu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *