Škola Sveti Sava dobija đačku kuhinju

Profesorka  Ivana  Mitrović, jedan od inicijatora i mentora na projektu, kaže da će se tokom predstojećih  projektnih aktivnosti pristupiti  uvođenju  đačke kuhinje za učenike ove  srednjoškolske ustanove

BUJANOVAC, 12. oktobar 2017. – Učenicima Srednje  škole “Sveti Sava” u Bujanovcu predstavljen je projekat “Zdrava hrana svakog dana”.

Pokretači i realizatori ovog projekta nastavljači su započetih aktivnosti školskog  tima “Vitezovi zdravlja”, pobednika kviza znanja u okviru kampanje „Evropo to si ti“, podržane od Evropske unije (EU) i Vlade Švajcarske.

Takmičenje je  održano  u maju ove godine, u Novom Pazaru, gde je ekipa SŠ “S. Sava”  osvojila  novčanu nagradu od 100.000 dinara.

Dobijenim novcem obezbeđena su sredstva za nastavak projekta formiranja zdravih navika u ishrani učenika ove škole.

Profesorka  Ivana  Mitrović, jedan od inicijatora i mentora na projektu, kaže da će se tokom predstojećih  projektnih aktivnosti pristupiti  uvođenju  đačke kuhinje za učenike ove  srednjoškolske ustanove.

-Tokom prezentacije projekt a “Zdrava hrana svakog dana” učenici su imali priliku da od profesorke Lidije Nedić dobiju informacije o principima na kojima počiva zdrava ishrana i koliko je ona bitna za naše zdravlje.

Promocija projekta je podržana i od strane Doma zdravlja Bujanovac, a Danijela Denčić, doktor opšte medicine, je učenicima merila krvni pritisak, diskutovala sa njima o eventualnim zdravstvenim problemima i o tome koliko im zdrava hrana može pomoći u očuvanju opšteg zdravlja.

Stomatolog Špend Ramadani, načelnik Stomatološke službe DZ obavio je pregeled zuba učenicima i sa njima  dogovario  eventualne posete Domu zdravlja.

Učenici ugostiteljske struke su, za to vreme, sa profesorom Bojanom Mitićem pripremili voćnu salatu i „zdrave“grickalice koje su potom poslužene posetiocima promocije – izjavila je sagovornica “Bujanovačkih”.

Troje pomenutih profesora deo su petočlane ekipe “Vitezovi zdravlja”. Oni su tokom priprema i takmičenja u N. Pazaru, bili mentori Anđeli Milosavljević i Nadi Demirović, sadašnjim učenicama 4. razreda SŠ “S.Sava”.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *