Most kod Jugokopa možda novembra (FOTO)

Možda će taj očekivani trenutak  biti upriličen početkom novembra, za kada je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila završetak deonice putnog Koridora 10 od Srpske Kuće do Levosoja u opštini Bujanovac

most (8)

BUJANOVAC, 13. oktobar 2017. –  Na izmaku je rok od  najavljenog završetka novog mosta preko reke Južna Morava kod Bujanovca u blizini ”Jugokopa”, a termin puštanja saobraćaja preko ovog grandioznog infrastrukturnog objekta, sudeći prema urađenim radovima, još nije blizu.

Podsetimo, prilikom letošnje posete resorne ministarke Zorane Mihajlović, te direktora Koridora i Puteva Srbije, rečeno je da će most, koji je prioritet, ali i deonica od Srpske Kuće do Levosoja, biti gotovi krajem oktobra ili početkom novembra.

Možda će taj očekivani trenutak  biti upriličen početkom novembra, za kada je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila završetak deonice putnog Koridora 10 od Srpske Kuće do Levosoja u opštini Bujanovac.

No, i  taj rok od petnaestak dana, izgleda preblizu, s obzirom da, kako kažu radnici na mostu sa kojima smo razgovarali, još dosta toga treba da se uradi.

Istini za volju, radi se intenzivno u poslednje vreme.

Asfaltiranje pomenute deonice od 8,06 kilometara, očigledno, ulazi u završnu fazu.

Uporedo teku građevinski radovi na regulaciji rečnog korita između dva mosta u izgradnji, koji su ujedno i nadvožnjaci.

Istovremeno se rade i pristupne saobraćajnice s obe strane mosta kod “Jugokopa”, ali je tu problem jer još nije izmešten deo vodovodne mreže.

Meštani sa desne strane Morave, ali i Bujanovčani, kažu da bi bili zadovoljni ako bi u ovoj građevinskoj sezoni bila okončana izgradnja mosta, kako bi vozilima mogli da prelaze preko njega i time skrate putovanje do Bujanovca, umesto dosadašnjeg korišćenja zaobilaznih puteva, koji su u lošem stanju.

Radnici na ovom delu gradilišta ne licitiraju rokovima.

Na učestala pitanja prolaznika  odgovaraju da  se radi i da će  most i ostali sadržaji autoputa biti završeni.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *