SO Bujanovac: Za Komunalac 25 miliona iz budžeta, Arifijevi odbornici ponovo napustili sednicu

Komunalcu iz budžeta 25 miliona za poseban program poslovanja, Mitrović reagovao rečima da ova firma ne sme više da čeka opštinsku milostinju, odbornici nastavili rad bez Demokratske partije Nagipa Arifija

BUJANOVAC, 18. oktobar 2017.Odbornici Skupštine opštine Bujanovac usvojili su poseban program poslovanja JP „Komunalac“ po projektima predviđenim budžetom za 2017. godinu.

Za realizaciju ovog programa predviđeno je 25 miliona budžetskih sredstava.

Odbornici su pre toga usvojili rebalans budžeta i Izmenu Odluke o lokalnim komunalnim taksama, koja sada obuhvata i prihod od parking servisa.

Predsednik opštine Šaip Kamberi ranije je za Bujanovačke rekao da će naplata parkinga početi krajem ove ili početkom naredne godine, kada se instalira nova oprema za SMS naplatu.

Nenad Mitrović, šef opozicione odborničke grupe okupljene oko SNS, založio se za to da Komunalac treba da se samostalno izbori za poboljšanje svog statusa, a ne da „svake godine očekuje milostinju od lokalne samouprave“.

– Protiv toga sam da na ovaj način pomažemo naše firme. Treba da se osposobe da budu u mogućnosti da rade i posluju na tržištu-rekao je Mitrović.
Neposredno pre usvajanja Poaebnog programa poslovanja Komumalca skupštinsku salu napustili su odbornici opozicione Demokratske partije Nagipa Arifija, kao što su to učinili i na prošloj sednici.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *