Kamberi traži hitnu privatizaciju Bujanovačke banje

Bujanovačka banja je najvažniji privredni resurs opštine, i od nje zavisi razvoj i drugih privrednih grana, ne samo turizma, rekao je Kamberi

BUJANOVAC, 19. oktobar 2017.Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac, zatražio je od nadležnih državnih organa da što pre pokrenu proces privatizacije Bujanovačke banje.

Kamberi je podsetio na obećanje prošle Vlade Srbije da je privatizacija Bujanovačke i još dve banje prioritet i da će one prve od svih banja u Srbiji dobiti privatnog vlasnika.

Bujanovačka banja je najvažniji privredni resurs opštine, i od nje zavisi razvoj i drugih privrednih grana, ne samo turizma. Smatramo da bi privatizacija popravila njeno poslovanje, rekao je Kamberi.

Bujanovačke su ranije objavile da zaposleni u Specijalnoj bolnici Bujanovačka Banja smatraju da ranije najavljena privatizacija Banje, pošto je rešen sudski spor oko vlasništva, ne bi bilo najbolje rešenje za njen razvoj.

Mišljenja su da bi modelom  dokapitalizacije postigli veći uspeh, a konačnu odluku o tome doneće Ministarstvo privrede.

 




One thought on “Kamberi traži hitnu privatizaciju Bujanovačke banje

  1. Jovan

    Kakva izjava *Banju treba prvatzvati st pre*. Iz dsadasnjeg iskustva retko je koj a prvatzacja u Srbiji donela . Mozda je to dobro za neke druge zemlje. Mislm da nema ni jednog razloga da se banja privatzuje. Neka drzava raspise konkurs da dodju spsobni ljudi i pobljsaju rad banje, a nek status ostane isti specjalna blnca.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *