Miloš Janjić: Maltretiranje u režiji policije POLICIJA: Žena iz „golfa“ napala policajca

Miloš Janjić iz Lopardinca, inače oboleo od dijabetesa, tvrdi da je njega i njegovu porodicu, prilikom povratka sa svadbe na kojoj mu se slošalo, policijska patrola maltretirala u Suvom Dolu. Goran Jovčić, portparol policijske uprave Vranje, tvrdi da su policijski službenici postupali po propisima, a da je jednog  policajca napala žena iz vozila zbog čega će dobiti krivičnu prijavu
nalaz1

Bolnički izveštaj Jagode Petković, Miloševe babe

BUJANOVAC, 24. oktobar 2017. – Bili smo porodično na svadbi u Stakleniku, kada mi je pao šećer, a pošto sam dijabetičar nije mi bilo dobro i morali smo da krenemo.

Sa svadbe, u subotu 21. oktobra, nešto pre ponoći, krenuli smo ka vranjskoj bolnici, kada nas je na putu Vranjska banja- Suvi Dol zaustavila policijska patrola. Problem je bio što nas je šestoro u kolima.

Ovako svoju priču za Bujanovačke započinje Miloš Janjić (19) iz Lopardinca koji tvrdi da su te noći doživeli pravu agoniju.

Pokušali smo da policajcima objasnimo da što pre moram da primim infuziju kako bi mi se glukoza vratila u normalno stanje, ali nije vredelo. Hteli smo da se kazna napiše zbog toga što nas je u kolima bilo više, ali nije ni to vredelo.

Cela patrola, osim jednog policajca, Stojadina Stojkovića iz Bujanovca,  koji je bio uljudan, bila je drska i arogantna, nastavlja Miloš i dodaje da je za upravljačem bila njegova majka.

Prema njegovim rečima, kako ih policija nije pustila da nastave, posle dužeg čekanja, morali su da pozovu hitnu pomoć da mu se stanje ne bi dodatno pogoršalo.

-Kada sam zamolio komandira policije, koji je bio prisutan na licu mesta, da napišu kaznu i dozvole nam da nastavimo put jer sam bolestan i imam nizak nivo šećera u krvi i moram u hitnu, njegov odgovor je bio: ,,Ako si bolestan, šta si tražio da ideš na svadbu?”

Hitnu smo pozvali oko ponoći, oni su došli ubrzo posle poziva, a ja sam u međuvremenu pao na zemlju zbog drhtavice i zamućenog vida zbog  niske glukoze u krvikaže Miloš.

Hitna ga je transportovala na PTO gde je primio infuziju i glukozu za podizanje šećera u krvi, a Miloš  dodaje da policija ni tada nije htela da pusti njegove da krenu za njim u Vranje.

nalaz

Lekarski nalaz

Kad me je hitna odvezla, policajci su maltretirali mog oca i babu. Njega su gurnuli u neku ogradu, a babu je jedan od policajaca udario u predelu oka, kaže Miloš.

Tek oko dva posle ponoći,  nastavlja Miloš, njegovi su došli u bolnicu, a baba je otišla u Oftamološku ambulantu gde su joj konstatovane povrede oka, što se vidi iz lekarske dokumentacije koju nam je dao Miloš.

On dodaje da je i baba dijabetičar, tako da je i ona primala potrebne terapije. Takodje su joj  doktori izmerili  pritisak 240/120.

Kako smo nezvanično čuli od prijatelja iz policije, protiv moje babe se sprema krivična prijava navodno zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti. Međutim, i mi ćemo podneti prijavu jer je neverovatno ovakvo ponašanje policije. Takodje ćemo se potruditi da ceo slučaj dođe do ministra policije i Vlade Srbije kako nešto slično ne dožive I drugi građani, završava Miloš.

Na drugoj strani, međutim, iz Policijske uprave imaju drugačije viđenje ovog događaja. Goran Jovčić, portparol Policijske uprave Vranje dao nam je izjavu koju prenosimo u celini:

policija_43

Ne može niko da napada policajca: Policijska uprava Vranje

Pripadnici policije su 22. oktobra ove godine u 00:22, prilikom redovne kontrole saobraćaja u Suvom Dolu zaustavili vozilo marke “golf” bujanovačkih registarskih oznaka, u kome se nalazilo 6 osoba iako je auto registrovan za 5, čime je načinjen saobraćajni prekršaj.

Prilikom zaustavljanja i kontrole niko od putnika iz vozila se nije žalio na zdravstvene probleme. Tek se kasnije jedan putnik požalio, i tada je policija pozvala Hitnu pomoć a prema tom putniku nisu preduzimane nikakve mere.

Policijski službenici su nakon toga sačinili zapisnik, kada je iz vozila izašla ženska osoba iz okoline Vranja, počela da vređa policijske službenike, a jednog uhvatila za rever.

O tome je obavešteno Tužilaštvo u Vranju, koje se izjasnilo da postoji krivično delo “ometanje službenog lica u obavljanju službene dužnosti”, te da se protiv navedene ženske osobe podnese krivična prijava, što ćemo i učiniti jer ne može niko da napada i vređa policajce na dužnosti.

Nakon sprovedenog postupka, vozilo je nastavilo put”, kaže Goran Jovčić, koji demantuje navode Miloša Janjića da je jedan od policajaca udario njegovu babu u predelu oka.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *