Baza JUG: Završena vežba „Stena 02“

Borbenu spremnost i sposobnosti deklarisanih jedinica ocenjivao je multinacionalni evaluatorski tim sastavljen od 27 evaluatora Vojske Srbije, partnerskih zemalja Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore

BUJANOVAC, BEOGRAD, 27. oktobar 2017. (foto:mod) – U bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“, kod Bujanovca, u petak je  završen drugi deo taktičke vežbe „Stena 02“, u kojoj su učestvovale deklarisane jedinice Vojske Srbije za učešće u multinacionalnim operacijama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U okviru taktičke vežbe jedinice su uspešno prošle NATO evaluaciju nivoa 2 prema standardima i procedurama evaluacije borbene spremnosti kopnenih jedinica i Koncepta operativnih sposobnosti.

Borbenu spremnost i sposobnosti deklarisanih jedinica ocenjivao je multinacionalni evaluatorski tim sastavljen od 27 evaluatora Vojske Srbije, partnerskih zemalja Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, a pravilnost i objektivnost ocenjivanja nadgledao je posmatrački tim iz komandi združenih snaga NATO iz Napulja i kopnenih snaga Izmir.

Prethodne sedmice, u okviru prvog dela taktičke vežbe „Stena 02“, uspešno je izvršena evaluacija nivoa 1 inžinjerijske čete opšte namene iz sastava 310. inžinjerijskog bataljona iz Prokuplja prema standardima i procedurama Koncepta operativnih sposobnosti.

Na ovoj vojnoj vežbi učestvovala je i ekipa Crvenog krsta Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *