Premijerka Brnabić: Spreman izveštaj o implementaciji plana u sedam tačaka

Ona je podvukla da je potrebno zajednički da se radi na poboljšanju života nacionalnih manjina, ocenivši da je mnogo urađeno na tom planu

BUJANOVAC, BEOGRAD, 27. oktobar 2017. (foto: Vlada Srbije) – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, juče je u Narodnoj skupštini, govoreći o položaju albanske manjine, predočila da je spreman izveštaj o implementaciji plana u sedam tačaka, saopšteno je iz republičke vlade.

Srbija je, kako je naglasila, lider u Evropi po poštovanju prava nacionalnih manjina i po institucionalnim mehanizmima poštovanja prava, pre svega kroz nacionalne savete i izdvojena budžetska sredstva, obrazovanje na maternjem jeziku, kulturu i informisanje na maternjem jeziku.

Ona je podvukla da je potrebno zajednički da se radi na poboljšanju života nacionalnih manjina, ocenivši da je mnogo urađeno na tom planu.

Premijerka, kojoj je ovo prvi put da sa članovima svog kabineta odgovara na pitanja poslanika, izrazila je zadovoljstvo zbog toga što je u Skupštini sa svojim timom kako bi kroz odgovore predstavila sve što je Vlada uradili u prvih 100 dana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *