AMSS: Od danas obavezna zimska oprema na vozilima

Kazna će iznositi od 6 do 20 hiljada dinara ako ih tada nemate, a izazovete li u takvim uslovima još i saobraćajnu nezgodu kazna će biti od 10 do 40 hiljada dinara, ili čak do 45 dana zatvora, podsećaju iz Auto moto saveza Srbije

BUJANOVAC, BEOGRAD, 1. novembar 2017. – (foto ilustracija)-Prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju i Pravilniku o podeli motronih i priključnih vozila i tehničkim uslovima, od danas, 1. novembra pa do 1. aprila pneumatici na vozilima moraju na gazećem sloju imati šare duboke najmanje 4 mm, a obavezni su samo kada na kolovozu ima snega, leda ili poledice.

Kazna će iznositi od 6 do 20 hiljada dinara ako ih tada nemate, a izazovete li u takvim uslovima još i saobraćajnu nezgodu kazna će biti od 10 do 40 hiljada dinara, ili čak do 45 dana zatvora, podsećaju iz Auto moto saveza Srbije (AMSS).

Lance, ili ostale uređaje za povećanje trakcije, najbolje je odmah staviti u prtljažnik jer ste prema propisu u obavezi da ih zimi i kada nema snega ili saobraćajnog znaka, pokažete kada vas saobraćajac kontroliše van grada.

Kazna koju ćete platiti ako ih nemate u prtljažniku će biti 3.000 dinara. Propis nalaže da lance koristite samo u slučaju kada na kolovozu ima snega i kada je postavljen saobraćajni znak.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *