Rekonstrukcija suda čeka donatore

Predračunska vrednost  radova na preuređenju bujanovačke kuće pravde, po rečima Bojana Milenkovića,  predsednika  suda, je oko 60 miliona dinara

Projektom je predviđeno da u prizemlju bude deset sudnica: Milenković

BUJANOVAC, 2. novembar 2017. – Projektna dokumentacija  za rekonstrukciju zgrade Osnovnog suda u Bujanovcu, koja je urađena 2015. godine, i dalje čeka potencijalne donatore kako bi se realizovao ovaj  elaborat za uvećanje korisnog prostora i bolju funkcionalnost unutar postojećeg objekta.

Predračunska vrednost  radova na preuređenju bujanovačke kuće pravde, po rečima Bojana Milenkovića,  predsednika  suda, je oko 60 miliona dinara.

-Projektom je predviđeno da u prizemlju bude deset sudnica, s obzirom da su dve, ranije, pretvorene u kabinete. Zbog nedostatka prostora, sada se  praktično  sudi po kabinetima. Sa planiranom dogradnjom, ukoliko  bude donatora, dobili bi kabinete za sve sudije i sudijske pomoćnike, kao i prostorije za pripravnike.

U postojećem potkrovlju zgrade predviđena je biblioteka sa stručnom literaturom i još petnaest kabineta. Mislim da Bujanovac kao opština zaslužuje jedan takav  reprezentativan objekat, što se pravosuđa tiče – konstatuje Milenković.

Osnovni sud u Bujanovcu nadležan je za bujanovačku i preševsku opštinu iz kojih je i zaposleno osoblje.

Pored Osnovnog suda, u istoj zgradi  se nalazi Odeljenje Prekršajnog suda i Jedinica Osnovnog tužilaštva Vranje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *