Crveni krst Bujanovac: Obuka za delovanje u nesrećama

Vlastimir Stojković, saradnik za programske aktivnosti u CK Bujanovac podseća da je za volontere bujanovačkog Crvenog krsta ovo dopunska obuka, s obzirom da su osnovni deo obavili prošle godine u Mitrovom Polju

BUJANOVAC, 6. novembar 2017. – U prostorijama bujanovačkog Crvenog krsta u ponedeljak je za dvadeset petoro aktivista CK Bujanovac i Trgovište počela trodnevna obuka za delovanje u nesrećama.

Đula Lošanc, koordinator razvoja programa priprema za delovanje u nesrećama CK Srbije, kaže da će se članovi jedinice Crvenog krsta za odgovor na nesreće iz ove dve opštine, tokom prva dva dana upoznati sa elementima teoretskog znanja potrebnog za ovladavanje i primenu elementarnih mera zaštite i spasavanja.

Polaznici obuke će drugog dana imati priliku za praktično vežbanje. Znači, uvežbavanje onih postupaka koje mogu preduzimati članovi jedinica Crvenog krsta u skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama-naglašava Lošanc.

Treći dan obuke biće obavljen na terenu, sa pripadnicima Vojske Srbije u bazi „Jug“, nadomak Bujanovca.

Vlastimir Stojković, saradnik za programske aktivnosti u CK Bujanovac podseća da je za volontere bujanovačkog Crvenog krsta ovo dopunska obuka, s obzirom da su osnovni deo obavili prošle godine u Mitrovom Polju.

Obuku za delovanje u nesrećama organizuje Crveni krst Srbije u saradnji sa CK Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *