Mitrović: Lokalna vlast me je prevarila oko Bujanovačke banje

Specijalna bolnica Bujanovačka banja Komunalcu za iznošenje smeća plaća 200.000 dinara mesečno, a po ovom osnovu je u blokadi 20 miliona

Adem hasani, direktor Komunalca

BUJANOVAC, 6. novembar 2017. – Zaposleni u Bujanovačkoj banji i dalje uzalud čekaju na sastanak sa predstavnicima lokalne vlasti i predsednikom opštine Šaipom Kamberijem u vezi cene koju Komunalac naplaćuje Banji za iznošenje smeća, kaže za Bujanovačke Nenad Mitrović, šef odborničke grupe okupljene oko SNS u SO Bujanovac.

Prema njegovim rečima, on je taj sastanak ugovorio sa direktorom Komunalca Ademom Hasanijem:

Taj sastanak sam ugovorio na skupštinskoj govornici, kada mi je Hasani sugerisao da Banja pošanje dopis opštini. To je i učinjeno, a Kamberi je rekao da će zakazati sastanak čim bude ima slobodan termin. Međutim, posle dvadesetak dana tog sastanka nema tako da se ja, kao neko ko je to inicirao, osećam prevarenim od strane vlasti, kaže Mitrović.

Specijalna bolnica Bujanovačka banja Komunalcu za iznošenje smeća plaća 200.000 dinara mesečno, a po ovom osnovu je u blokadi 20 miliona.

Mitrović objašnjava da bi tema sastanka trebalo da bude uspostavljanje tržišne cene komunalnih usluga i generalno rešavanje ovog problema.

Kamberi je ranije, na pitanje Bujanovačkih o ceni usluga koju Komunalac naplaćuje od Banje, rekao da ova ustanova opštini ne plaća boravišnu taksu, na šta je Mitrović odgovorio da ne može da je plaća jer je blokirana od opštinskog preduzeća.

Cenu od 200.000 dinara za mesečno iznošenje smeća je 1996. tadašnji menadžment Banje dogovorio sa Komunalcem sa namerom da pomogne ovom javnom preduzeću. 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *