Demineri: Sever opštine za sada bez mina

Radovi se obavlaju u okviru Projekta tehničkog izviđanje lokacije od 275.800 metara kvadratnih, za koju se sumnja da je zagađena sa ubojnim sredstvima zaostalih iz 2000./2001. godine

BUJANOVAC, 8. novembar 2017.- Ekipa deminera beogradske „Saturnije“ koja od 20. oktobra ove godine istražuje deo terena na Uškom potoku, u Brezničkom Muhadžiriju, na severu opštine Bujanovac zagađenog ubojnim sredstvima, za sada nije pronašla nijednu eksplozivnu napravu – saopštio je načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac Ali Aslani.

Radovi se obavlaju u okviru Projekta tehničkog izviđanje lokacije od 275.800 metara kvadratnih, za koju se sumnja da je zagađena sa ubojnim sredstvima zaostalih iz 2000./2001. godine, iz perioda perioda delovanja bivše OVPMB protiv regularnih snaga bezbednosti tadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

Autor projekta je Centar za razminiranje Republike Srbije, koji ujedno i konktroliše kvalitet radova, u partnerstvu sa ITF Međunarodnim fondom poverenja.
Sredstva za njegovu realizaciji obezbedile su Vlade SjedinjenihAmeričkih Država i Republike Srbije. Predviđeno je da radovi budu završeni 27. novembra 2017. godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *