Fotografije i sećanje posetilaca jedina su svedočanstva o kvalitetnim lisnatim, šarenim i običnim pogačama, kiflicama sa kurkumom, bavarskim kiflicama, trljanicama i kohu sa tikvicama koje su zajedno pripremile Bujanovčanke Žaklina Žane Spasić i Jelena Tasić
BUJANOVAC, 10. novembar 2017. – Iako 17. „Vredne ruke“, koje su završene sinoć izložbom jela srpske nacionalne kuhinje, nisu imale takmičarski karakter, može se reći da su sve domaćice-izlagači pobednice ove tradicionalne manifestacije, organizovane povodom Dana Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu.
Sve što su pripremile bilo je profesionalno aranžirano, kvalitetno i izuzetno ukusno, s obzirom da su posetioci-degustatori svoj „posao“ obavili za nepuna dva sata.
Sve đakonije su u slast pojedene, tako da uzoraka za eventualne dodatne probe nije ostalo.
Fotografije i sećanje posetilaca jedina su svedočanstva o kvalitetnim lisnatim, šarenim i običnim pogačama, kiflicama sa kurkumom, bavarskim kiflicama, trljanicama i kohu sa tikvicama koje su zajedno pripremile Bujanovčanke Žaklina Žane Spasić i Jelena Tasić.
Test degustatora nije dugo potrajao za slavske kolače Lidije Nikolić, posnu slavsku trpezu Sanje Jović, slavske kolače Radice Petrović, peciva, kiflice i pite Jelene Subotić, kao ni za postavljenu šaroliku i bogatu trpezu Stanislavke Cvetković, dugogodišnje kuvarice u motelu, i njene prije (svaće) Zorice Stojanović.
One su, kažu, ceo dan radile da bi za sinoćnju priliku pripremile tridesetak starih jela.
Drugo veče „Vrednih ruku“ u maloj sali Doma kulture proteklo je u lepom druženju sugrađana uz muziku etno grupe „Izvor“ iz Vranja.
Malo je trebalo pa da se i kolce povede…
Lepu zabavu i dobrodošlicu gostima, na samom početku ove tradicionalne manifestacije, sa ovogodišnjim izmenjenim sadržajem, pošto su u sredu uveče svoju kuhinju predstavili Albanci, poželeli su Vladimir Stojković, samostalni saradnik za kulturne aktivnosti u bujanovačkom Domu kulture, i Jetmir Ismaili, direktor ove javne ustanove, uspešnog organizatora „Vrednih ruku“.