In memoriam: Dragorad Stanić (1953-2017)

Sahrana Dragoradaa Stanića biće obavljena u utorak, 14. novembra u 13 časova na Bunuševačkom groblju, a komemoracija povodo njegove smrti u Sali FONDA PIO u utorakk od 10 časova

Bujanovac, Vranje, 14. Novembar 2017. (Izvor i foto: InfoVranjske)- Dragorad Stanić, novinar „Vranjskih“ i Sportskog žurnala, preminuo je u ponedeljak 13. novembra, posle kratke i teške bolesti.

U Vranju i na jugu Srbije bio je prepoznatljiv kao dugogodišnji sportski novinar, ali je bio uspešan i u drugim novinarskim žanrovima, posebno reportaži i odličnim fotografijama iz svih društvenih oblasti.

Dragorad Stanić je rođen 1953. godine u Bogatiću, u Mačvi, a novinarsku karijeru započeo je pre više od 35 godina u Omladinskim novinama u Beogradu.

Od 1986. godine radio je u nedeljniku „Slobodna reč“ u Vranju u kojima je proveo 23 godine, do gašenja lista 2009., ostavivši neizbrisiv trag svojim izveštajima sa sportskih terena juga Srbije, te brojnim reportažama i tekstovima iz različitih društvenih oblasti.

Originalan i prepoznatljiv po stilu i načinu izveštavanja, Dragorad Stanić se iskazao i kao uspešan dopisnik beogradskih sportskih listova, Sporta i Sportskog žurnala i agencije Tanjug.

Od 1993. do 2006. godine njegovo ime našlo se na impresumu beogradskog nedeljnika „Duga“ za koji je napisao veliki broj zapaženih tekstova sa tematikom vezanom za Vranje i jug Srbije.

Dragorad Stanić je od 2013. godine radio kao sportski novinar u Vranjskim novinama, sve do marta ove godine kada je zbog teške bolesti i prikovan za postelju završio novinarsku karijeru.

U redakciji Vranjskih ostaće upamćen kao vredan i disciplinovan novinar i iznad svega korektan, iskren i dobar kolega.

Kao vrstan fotoreporter, Stanić je negovao dobru fotografiju ne samo u sportu, pa je 2011. i 2012. godine njegova izložba fotografija o Saboru trubača u Guči pod nazivom „Muzika vetra i vatra duše“ sa uspehom obišla više od desetak gradova Srbije u Pčinjskom, Jablaničkom, Borskom i Zaječarskom okrugu.

Odlazak kolege Dragorada Stanića predstavlja veliki i nenadoknadiv gubitak za redakciju Vranjskih i medijsku scenu Vranja i juga Srbije, a ponajviše za sportsku scenu grada kojoj je podario najlepše i najproduktivnije godine svoje novinarske karijere.

Sahrana Dragoradaa Stanića biće obavljena u utorak, 14. novembra u 13 časova na Bunuševačkom groblju, a komemoracija povodo njegove smrti u Sali FONDA PIO u utorakk od 10 časova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *