Pravosudni sertifikati za 50 bujanovačkih pravnika

BUJANOVAC, 5. decembar 2017. – Pedesetoro pravnika iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa, koji su u septembru i oktobru ove godine završili pripremni program za polaganje pravosudnog ispita,  u bujanovačkom Domu kulture dobilo  diplome o uspešno završenoj obuci.

Sertifikate su im svečano uručili šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio, ambasador Švajcarske u Srbiji i u Crnoj Gori Filip Ge i predstavnik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević.

Oni su izrazili uverenje da  će realizovana edukacija, koju je organizovala Misija OEBS-a u saradnji sa Advokatskom komorom Srbije, uz podršku ambasade Švajcarske u Beogradu, polaznicima pomoći u polaganju pravosudnog ispita.

Ambasador Oricio veruje da će to  iznedriti  veliki broj  pravnih profesionalaca, dok ambasador Švajcarske Filip Ge smatra da će obuka obezbediti svim građanima juga Srbije vrhunski kvalitet pravne službe.

On je izrazio nadu da će to doprineti poverenju svih građana albanske nacionalne zajednice prema pravosudnom sistemu, podsetivši na rezultate koji govore da mali broj Albanaca radi u pravosuđu.

Istakavši zadovoljstvo činjenicom da je oko 60 odsto polaznika pomenute obuke bilo albanske nacionalnosti, Dragoljub Đorđević iz Advokatske komore Srbije očekuje da će nakon položenog pravosudnog ispita, oni biti uključeni u pravosudni sistem na jugu Srbije. Ceremenoji uručivanja sertifikata, između ostalih, prisustvovali su predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković, šef bujanovačke kancelarije OEBS Đakomo Bosisio i predsednici opština Bujanovac i Medveđa Šaip Kamberi i Nebojša Arsić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *